Restaurant- og matfag

Les mer på vibli.no

Du lærer:

  • om kosthold, næringsmidler og ernæring
  • tilberedning og servering av mat
  • behandling av råvarer, mat og drikke
  • om mattradisjoner
  • om helsefremmende livsstil og hygiene

Du kan bli:

  • kokk, ernæringskokk eller servitør
  • baker eller konditor
  • pølsemaker eller kjøttskjærer
  • slakter, butikkslakter eller sjømathandler
  • fagarbeider i sjømatproduksjon eller industriell matproduksjon
    Se alle yrker og kompetanser
Yrkesfag 2019
Fag Vg1 Vg2
Engelsk 5 uketimer
Kroppsøving 2 uketimer 2 uketimer
Matematikk 3 uketimer
Naturfag 2 uketimer
Norsk 4 uketimer
Samfunnskunnskap 3 uketimer
Programfag 17 uketimer 17 uketimer
Yrkesfaglig fordypning 6 uketimer 9 uketimer
Sum timer 35 35

Vg1 Restaurant- og matfag

Restaurant og matfag skal gi en innføring i alle bransjene en kan velge, enten du vil bli kokk, baker eller kjøttskjærer. Det er stor etterspørsel etter arbeidskraft i alle våre yrker, har du interesse for mat skal vi hjelpe deg å ta det riktige valget. Det stilles krav til hygiene, kreativitet, orden og ikke minst samarbeid. Opplæringa skal gi kompetanse om mat og drikke, omsetting og servering, og kunnskap om hvor viktig kostholdet er for en helsefremmende livsstil.

Til toppen